07/16/2019 - سه شنبه 25 تير 1398

نمایش خبر

آبگیری پسماند؛ اقدامی آسان و بسیار موثر در حل معضل زیست محیطی پسماند
آبگیری پسماند؛ اقدامی آسان و بسیار موثر در حل معضل زیست محیطی پسماند
1398/2/25

وجود شیرابه در پسماندهای تر و عدم همکاری شهروندان در آبگیری زباله در مبدا یکی از معضلات مدیریت شهری در بحث محیط زیست می باشد که با انجام اموری بسیار آسان و ساده می توان این معضل را حل و کیفیت محیط زیست را از این دیدگاه  بهبود بخشید. 

رضا عبدلی، مدیر عامل سازمان با تاکید بر نقش شهروندان در کاهش شیرابه تولیدی از پسماند خاطر نشان کرد: تاكنون روش های متعددی برای مدیریت كنترل و تصفیه شیرابه درمحلهای دفن پسماندهای شهری مطرح شده اما بهینه ترین و بهترین روش مدیریت شیرابه در بدو تولید و در مبدا آن می باشد که ضمن سهولت انجام آن به بهداشت عمومی شهروندان نیز کمک می گردد. 

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند با اشاره به میزان حدود 60-70 درصد وزنی پسماند تر در زباله های شهری افزود: انباشته شدن این پسماندها به مرور زمان موجب تراوش مایعی بدبو و قهوه‌ای رنگ بنام شیرابه  شده که چندین برابر فاضلاب‌های خانگی آلودگی داشته و این در حالیست که اگر شهروندان فقط در حد 50 سی سی  از شیرابه های پسماند های خانگی خود را در مبدا کاهش دهند ضمن کمک به ارتقاء کیفیت محیط زیست که هدف اصلی و مهم مدیریت شهری می باشد؛ در هزینه های مربوط به تفکیک پسماند، جمع آوری و انتقال پسماند نیز کمک خواهند کرد.

وی با تاکید بر عواقب عدم آبگیری پسماند واثرات شیرابه ناشی از آن بر محیط زیست و سلامت شهروندان خاطر نشان کرد: شیرابه یكی از منابع اصلی آلاینده در مراكز دفن پسماند می باشد و نفوذ شیرابه در خاك علاوه بر آلوده ساختن آبهای زیر زمینی، اثرات نامطلوب زیادی بر محیط زیست بر جای می‌گذارد ضمن اینکه حین انتقال و جمع آوری پسماند ریزش شیرابه موجبات انتقال بسیاری از بیماری های پوستی، اگزما، بیماری های تنفسی و باکتریایی شده و معضلات بهداشتی فراوانی را فراهم می آورد.

مهندس عبدلی در ادامه با اشاره به تولید روزانه 8400 تن زباله در تهران خاطر نشان کرد: 400 مترمکعب شیرابه حاصل  پسماند جمع آوری شده در مقصد نهایی آن در آرادکوه بوده که اگر شهروندان کمک کنند و با انجام اموری ساده مانند استقرار سبد کوچک در سینک ظرفشویی جهت آبگیری پسماند ناشی از مواد غذایی که هنگام شستن ظروف، تفاله چای و پسماندهای غذا را داخل آبكش ریخته تا آب و رطوبت آن گرفته شود همچنین تخلیه کامل بطری های  آب و سایر نوشیدنی ها قبل از انتقال ظروف ناشی از آن به مخزن پسماند و به طور کلی خشک سازی زباله ها و سپس دفع آنها از حجم این شیرابه تولیدی در مجتمع پردازش و دفع آرادکوه کاسته شده و بسیاری از معضلات زیست محیطی در این حوزه حل خواهد شد.

 مهندس عبدلی ضمن در خواست یاری از همه شهروندان برای كاهش شیرابه‌ها ی ناشی از پسماند و تفكیك زباله از مبدا اظهار امیدواری کرد که اگرشهروندان همواره ظروف حاوی مایعات مانند چای، آبمیوه یا هر نوشیدنی دیگری را تا اخرین قطره آن تخلیه و سپس در سطل پسماند قرار دهند دیگر شاهد این حجم بالای شیرابه در آرادکوه نخواهیم بود.


print